Is i tassarna?

Har din hund problem med att det fastnar is i tassarna när det blir kallt och snö? Då finns det några enkla åtgärder du kan vidta.

Det första du skall göra är att klippa pälsen mellan trampdynorna så att snön inte fastnar så lätt. Det som fastnar ändå blir även lättare att få bort. Du kan antingen använda en tassasax med trubbig spets. Tänk på att det kittlar när du klipper så hunden kan lätt rycka till med tassen och då är det bra om saxen är trubbig.

Tassax

Du kan också använda en liten batteridriven trimmer som Wahl Pocket.

 

Trimmer Wahl Pocket

Om det är trångt mellan trampdynorna kan trimmern Wahl Stylique vara till stor hjälp.

 

Trimmer Wahl Stylique

För att hålla tassarna i trim och förhindra att snön fastnar så finns det flera bra preparat och tassalvor. Vacker Tass mot isbildning skall användas regelbundet för att få bästa effekt.

 

Vacker Tass

Fyra Ess hundsalva är en fet salva som är bra att smörja in med precis innan du skall gå på promenad. Smörj in rikligt med salva i pälsen mellan trampdynorna. Låt inte hunden gå runt inomhus innan du går ut då får du fula märken på golvet.

Fyra Ess hundsalva

Ha en skön promenad!

Christer Wernborg
Häromi Hundtillbehör AB

Om Christer Wernborg

Ägare och VD för Häromi Hundtillbehör AB.
Det här inlägget postades i Tips. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>