Snö i tassarna?

Har ni problem med att det fastnar snö mellan trampdynorna? När hunden haltar eller lägger sig ner och börjar gnaga under tassarna är det tydliga tecken på att det sitter isbollar där. Har du en hund som skall gå eller springa långt kan tassarna skadas om du inte gör något åt detta. Problem med is i hundens tassar uppstår främst när det har fallit nysnö.

Vad kan man då göra för att förebygga problemet? Ett sätt är naturligtvis att sätta på tossor eller skor på tassarna. Hundarna gillar det inte i början men glömmer snart bort dem. Det finns tex enkla draghundssockor som fungerar bra.

Draghundssocka

Ett annat sätt är att man klipper eller rakar bort pälsen mellan trampdynorna. Du bör då använda en sax med trubbig ände så du inte riskerar att göra illa hunden om den rycker till med tassen. Eller så skaffar du en liten handtrimmer, den här brukar jag använda:

Handtrimmer

När du sedan skall gå ut så kan du även smörja in både trampdynorna och mellan dem med en riktigt fet tassalva, tex den här från Fyra Ess:

Fyra Ess EpiPads

Lycka till!

Christer Wernborg
Häromi Hundtillbehör AB

 

 

Om Christer Wernborg

Ägare och VD för Häromi Hundtillbehör AB.
Det här inlägget postades i Hälsa, Tips. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>