Vad finns det för nyttigt hundgodis?

Jag föredrar att ge hundgodis som inte är sammansatt av olika ingredienser utan endast torkat kött av olika slag. Det kan t.ex. vara kyckling, hjärta, lever eller fisk. Fördelen med det är att du vet precis vad din hund får i sig och att det är mycket smakligt.

För hundar som lätt går upp i vikt så är det viktigt att hundgodiset har ett lågt fettinnehåll. Fett innehåller dubbelt så mycket energi som protein gör. Då brukar jag rekommendera torkad kycklingfilé som endast innehåller ett par procent fett. De är lätta att fördela i mindre bitar och hundarna älskar det.

Kycklingmedaljonger

 

Torkad fisk är betydligt fetare ca 27 % fett men det är å andra sidan nyttigt fett och en bra källa för Omega 3 och 6. För hundar som jobbar hårt och behöver extra energi är detta absolut ett bra alternativ. Luktar illa men det gillar hundarna.

Torkad skarpsill

 

Vi har också torkade oxhjärtan i små bitar där fetthalten ligger på ca 11 %. Högt proteininnehåll och ingen utfyllnad, bara nyttigheter.

Torkat oxhjärta

 

Tänk på att ta hänsyn till hur mycket godis din hund får när du beräknar hur stor dagsgivan av hundfoder skall vara. Annars är det lätt att hunden går upp i vikt.

Christer Wernborg
Häromi Hundtillbehör AB

Om Christer Wernborg

Ägare och VD för Häromi Hundtillbehör AB.
Det här inlägget postades i Hälsa, Tips. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>